• تهران، تقاطع ولیعصر و فاطمی، بوعلی سینا شرقی، پلاک 25 واحد 6
  • 09962637050
  • 02188957060
دکتر روحیان وکیل پایه یک دادگستری

آدرس دفتر

تهران، تقاطع ولیعصر و فاطمی، بوعلی سینا شرقی، پلاک 25 واحد 6

تلفن ثابت

02188957060

تلفن همراه

09962637050

ایمیل

drroohian@gmail.com

info@drroohian.com

آشنایی با قبرس (بخش اول)

  • 4 ارديبهشت, 1403
  • دکتر محمدجواد روحیان
  • اطلاعات قبرس
  • 340

در مصاحبه های انجام شده با بسیاری از مراجعین، متوجه شدیم اکثر این عزیزان در پاسخ به سوالاتی مانند: آیا می دانید قبرس کجاست و در همسایگی کدام کشورهاست؟ از تاریخچه قبرس چه می دانید؟ دین و زبان مردم قبرس را می شناسید؟ از واحد پول قبرس اطلاعی دارید؟ در مورد آب و هوای قبرس شناختی دارید؟ و سوالات دیگری از این دست، اطلاعات دقیق یا کاملی در مورد این جزیره زیبا ندارند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در مجموعه مقالات قبرس، اطلاعات جامع و جدیدی در اختیارتان بگذاریم تا خدمتی به شما هموطنان گرامی کرده باشیم. اگر پس از مطالعه مقالات اطلاعات جامع قبرس همچنان سوالی برایتان باقی ماند یا ابهام تان رفع نشد، از طریق راه های ارتباطی «دفتر وکالت و مشاوره دکتر روحیان» مشتاقانه پاسخگوی سوالات شما در مورد جزیره قبرس خواهیم بود. امیدواریم تا پایان این مقاله، همراهی شما را داشته باشیم و همینطور بخش دوم مقاله آشنایی با قبرس را نیز از دست ندهید.

 

قبرس کجاست و در کدام قاره است؟

شاید شما هم با این سوالها مواجه شده اید که جزیره قبرس کجاست و جزو کدام قاره است؟ از ایران چقدر فاصله دارد؟ آیا برای رسیدن به قبرس نیاز به ساعتها پرواز و سفر هست یا دسترسی به آن راحت است؟ پاسخ به این سوالات نقش بسزایی در تصمیم گیری ما برای سفر، مهاجرت، اقامت تحصیلی یا کاری به این جزیره زیبا دارد و ما قصد داریم این سوالات را بی پاسخ نگذاریم.

جزیره قبرس در دریای مدیترانه و جایی بین قاره‌های اروپا، آسیا و آفریقا قرار دارد. این جزیره که شبیه به یک گیتار است از بخش شمالی خود با ترکیه، از غرب با یونان و از شرق با کشورهای سوریه، لبنان، اسرائیل و غزه و از سمت جنوب، با کشور مصر همسایه است. این جزیره با مساحت 9251 کیلومتر مربع، یکی از زیباترین کشورهای این منطقه است و به عنوان سومین جزیره به لحاظ مساحت و جمعیت در دریای مدیترانه پس از ساردینیا و سیسیل به شمار می‌رود. قبرس موقعیت استراتژیک کم‌نظیری داشته و از گذشته‌های دور برای مردمانی که می‌خواستند بین قاره‌های آسیا، اروپا و آفریقا با کشتی سفر کنند به عنوان یکی از توقفگاه‌های اصلی شناخته می‌شده است. به طورکلی جزیره قبرس کشوری اروپایی محسوب می شود و بخش جنوبی آن عضو اتحادیه اروپا و حوزه شینگن است. اما بخش شمالی این جزیره از این کشور جدا بوده و تنها توسط کشور ترکیه به رسمیت شناخته شده است و فعلا جزو اتحادیه اروپا نیست که در ادامه به توضیح چرایی آن می پردازیم.

موقعیت جغرافیایی قبرس

 

تاریخچه قبرس

کشور قبرس قدمت زیادی دارد و در بسیاری از افسانه‌ها و اسطوره‌های باستانی به آن اشاره شده است. جالب است بدانید که در خیلی از افسانه‌های یونان باستان، نام جزیره قبرس را می‌شنویم. به‌طوریکه این جزیره به عنوان سکونتگاه برخی از خدایان و الهه‌های یونانی معرفی شده است وگفته می‌شود که نام کشور قبرس از یک کلمه یونانی قدیمی به معنی «درخت سرو مدیترانه» ریشه می‌گیرد.

جزیره قبرس به دلیل موقعیت استراتژیکی که دارد، همواره مورد توجه حکومت‌ها و امپراتوری‌های مختلف در طول تاریخ بوده و در طول تاریخ در تصرف ایرانیان، رومی‌ها، یونانی‌ها، مصری ها، امپراتوری عثمانی و سرانجام انگلیسی‌ها بوده‌است.

اما پس از جنگ جهانی دوم انگلیس به علت ضعف اقتصادی و کاهش نفوذ جهانی از این جزیره خارج شد. سپس رهبران سه کشور انگلیس، یونان و ترکیه به همراه رهبران دو بخش قبرس در ۱۱ فوریه ۱۹۵۹ پیمانی را امضا کردند که به موجب آن مسائل جزیره به نسبت ۷ به ۳ میان یونانی‌تبارها و ترک‌تبارها تقسیم شد.

جزیره قبرس در سال ۱۹۶۰ میلادی استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس بر پایه مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند. در دسامبر ۱۹۶۳، در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق و بر اثر حادثه کریسمس خونین، نمایندگان ترک از دولت قبرس اخراج شدند. با آغاز عملیات نظامی یونانی‌های این جزیره، ترک‌های قبرس، کشور را ترک کردند و این سرآغاز درگیری‌های قومی میان ترک‌ها و یونانی‌ها در این جزیره بود که برای ۱۱ سال ادامه پیدا کرد و نهایتا سازمان ملل متحد، در سال ۱۹۶۴ یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام داشت که ماموریت آن تا کنون تمدید شده‌است. در این درگیری‌ها طرف ترک تلفات سنگین‌تری را متحمل شد و حدود ۴۵ هزار نفر که یک پنجم جمعیت ترک‌ها را شامل می‌شد، آواره شدند. این افراد در حدود ۱۰ سال و تا پیش از حمله سال ۱۹۷۴ ترکیه به قبرس، به صورت پناهنده زندگی می‌کردند.

 

اگر در مورد این موضوع نیاز به راهنمایی بیشتری دارید کافیست با ما تماس بگیرید تا همکاران ما در

«دفتر وکالت و مشاوره حقوقی دکتر روحیان» در کوتاهترین زمان، کاربردی ترین و بهترین مشاوره تخصصی را به شما ارائه نمایند.

 

در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس سوم، رئیس‌جمهور وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین‌کنندگان حق حاکمیت قبرس، یگان‌های ارتش خود را در شمال این سرزمین طی یک مجموعه عملیات نظامی که به آن «عملیات آتیلا» گفته می‌شود مستقر کرد و عملا باعث تقسیم این جزیره شد. دولت ترکیه اعلام کرد که این حمله در پاسخ به تلاش‌های یونان برای اشغال جزیره قبرس و ضمیمه کردن این جزیره به خاک خودش صورت گرفته است. در پایان همان سال، حکومت‌ نظامیان یونان فروپاشید و آتش‌بس برقرار شد و در نهایت مرزی بین دو قبرس کشیده شد که به خط سبز معروف است و در نقشه انتهای این قسمت قابل ملاحظه است. در سال 1974 بود که بخش شمالی جزیره قبرس با حمایت کشور ترکیه، توانست مستقل شود و در نهایت در سال 1983 با تشکیل دولت و کابینه مستقل، استقلال خود را بطور رسمی اعلام کرد و به عنوان «جمهوری ترکی قبرس شمالی» معرفی شد. پس از آن، بخش جنوبی جزیره قبرس، که عمدتا یونانی‌ها در آن زندگی می‌کردند، به عنوان یک کشور مستقل شناخته شد و به عضویت اتحادیه اروپا درآمد و بخش شمالی جزیره قبرس تنها توسط کشور ترکیه، به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته می‌شود و از نظر جامعه بین‌الملل، کشور ترکیه این منطقه را اشغال کرده است و تاکنون تلاش‌ها برای دوستی دو طرف ناموفق بوده است. اما بد نیست بدانید که پس از گذشت سالهای طولانی، در حال حاضر مردم هر دو بخش جزیره در صلح و تعامل با یکدیگر بوده و در بخش های سیاسی، نظامی، اقتصادی، قضایی و ... از یکدیگر مستقل می باشند.

قبرس شمالی و قبرس جنوبی

 

استان های قبرس کدامند؟

کشور قبرس دارای شش استان است که عبارتند از: فاماگوستا، گیرنه (کیرنیا)، نیکوزیا، لیماسول، لارناکا و پافوس. از این استانها فاماگوستا و گیرنه بطور کامل در قبرس شمالی قرار دارند و لارناکا، لیماسول و پافوس نیز در قبرس جنوبی واقع شده‌اند. اما نیکوزیا به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می شود که به نیکوزیای شمالی، لفکوشا هم گفته می شود.

استان های قبرس

 

پایتخت قبرس کجاست؟

نیکوزیا به عنوان تنها پایتخت دو تکه شده در دنیا شناخته می‌شود. همزمان با ترسیم خط سبز میان دو بخش شمالی و جنوبی جزیره قبرس، نیکوزیا هم به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شد. پایتخت قبرس شمالی، شهر نیکوزیای شمالی یا همان لفکوشا است و در قلب این جزیره قرار دارد و اولین و بزرگ‌ترین شهر آن هم محسوب می‌شود .این شهر حدود 73 هزار نفر جمعیت دارد و بسیاری از ادارات و سازمان‌های دولتی قبرس در آن واقع شده‌اند. نیمه جنوبی نیکوزیا هم به عنوان پایتخت بخش جنوبی جزیره قبرس شناخته می شود و مراکز مهم دولتی و حکومتی قبرس جنوبی در آن واقع شده است.

لفکوشا یا نیکوزیا

 

از اینکه تا پایان بخش اول مقاله «آشنایی با قبرس» با ما بودید سپاسگزاریم. در مقاله بعدی، ادامه اطلاعات کلی پیرامون قبرس را تقدیم نگاه تان می نماییم و سعی داریم در سایر مقالات مان مطالب بیشتر و جزئی تری در مورد این جزیره زیبا که برای خرید ملک در قبرس یا تحصیل در قبرس یا راه اندازی کسب و کار در قبرس یا کار در قبرس برایتان مفید و کاربردی است، را با شما به اشتراک بگذاریم. با توجه به ضرورت مشاوره با اشخاص صاحب دانش و تجربه در حیطه مباحث حقوقی، داوری، اقامت و مهاجرت، ما و همکارانمان در «دفتر وکالت و مشاوره دکتر روحیان» افتخار داریم با بهره مندی از دانش و تجربه کافی در زمینه موضوعات معرفی شده در این سایت، آماده ارائه مشاوره تخصصی به شما عزیزان هستیم. در پایان یادآور می شود استفاده از مطالب این سایت صرفا با ذکر منبع مجاز خواهد بود.