بسیاری از اشخاصی که در سایر کشورها اقامت گزیده اند، همچنان در مواردی ناچار به رجوع به مراجع قضایی یا اداری ایران هستند. از این دسته امور می توان به فروش یا خرید ملک، اخذ گواهی انحصار وراثت، اخذ مفاصا حساب مالیات بر ارث، تقسیم ترکه، فروش ملک موروثی، دریافت و تقسیم وجوه موجود در حساب بانکی متوفی، طلاق، ثبت طلاق، مطالبه مهریه، استعلام ممنوع الخروجی، رفع ممنوع الخروجی، ممنوع الخروج نمودن زوج یا زوجه، وکالت در طرح یا دفاع از انواع دعاوی حقوقی، مدیریت املاک و اموال موجود در ایران و ... نام برد. بسته به قدمت خروج از کشور حجم تغییر قوانین نیز متفاوت است، به طوریکه برای برخی از هموطنانی که سالهای بسیار دور از ایران خارج شده اند بخش عمده ای از مقرارت غریبه و کاملا ناآشناست. یقینا در این موارد چاره ای جز مراجعه به وکلای متخصص برای مشاوره یا اعطای وکالت و نمایندگی نیست تا با کمترین هزینه و زمان و به بهترین شکل ممکن به درخواست های شما جامه عمل بپوشانند. ما و همکاران مان در «دفتر داوری و وکالت دکتر روحیان» با نمونه های موفق از انجام ماموریت های محوله هموطنان عزیز خارج از کشورمان افتخار خواهیم داشت بهترین خدمات حقوقی و اداری داخل ایران را به شما ارائه نماییم. ضمنا در کنار استفاده از خدمات حضوری، بهره مندی از جلسات آنلاین ما، تجربه متفاوت و لذت بخشی از یک فرایند حقوقی را برای تان رقم خواهد زد.
دعاوی ملکی، بخش مهمی از حقوق مدنی را تشکیل میدهد که به بررسی و حل و فصل اختلافات مربوط به املاک و مستغلات میپردازد. این دعاوی طیف وسیعی از مسائل را شامل میشوند، از جمله:
- مالکیت : اختلافات مربوط به مالکیت یک ملک، مانند تصرف عدوانی، خلع ید و الزام به تنظیم سند رسمی.
- اجاره : اختلافات بین موجر و مستاجر، مانند عدم پرداخت اجاره بها، تخلیه ملک، و تعمیرات و نگهداری.
- قراردادهای ملکی : اختلافات مربوط به قراردادهای خرید و فروش، رهن و اجاره، و مشارکت در ساخت.
- ارث : اختلافات مربوط به ارث و میراث، مانند تقسیم ارث و وصیت.
- حقوق همسایگی : اختلافات بین همسایگان، مانند مزاحمت و تجاوز به حقوق.
اهمیت وکیل ملکی:
با توجه به پیچیدگی قوانین و مقررات مربوط به دعاوی ملکی، وکیل ملکی میتواند نقش بسیار مهمی در حل و فصل این دعاوی ایفا کند. وکیل ملکی با دانش و تجربه خود میتواند به شما در موارد زیر کمک کند:
- مشاوره حقوقی : ارائه مشاوره حقوقی دقیق و متناسب با شرایط شما.
- تنظیم و بررسی اسناد و مدارک : تنظیم و بررسی قراردادها، دادخواستها و سایر اسناد و مدارک مربوط به دعوای شما.
- نمایندگی در مراجع قضایی : وکالت شما در مراجع قضایی، از جمله دادگاهها و شوراهای حل اختلاف.
- دفاع از حقوق شما : دفاع از حقوق شما در طول فرآیند رسیدگی به دعوا.
انواع دعاوی ملکی:
دعاوی ملکی را میتوان به دو دسته کلی دعاوی ملکی حقوقی و دعاوی ملکی کیفری تقسیم کرد:
دعاوی ملکی حقوقی:
این دسته از دعاوی به اختلافاتی مربوط میشود که جنبه کیفری ندارند، مانند:
- دعوای الزام به فک رهن
- دعوای الزام به تنظیم سند رسمی: الزام طرف مقابل به تنظیم سند رسمی برای ملک مورد معامله
- دعوای خلع ید
- دعوای تخلیه ید
دعاوی ملکی کیفری:
این دسته از دعاوی به جرایمی مربوط میشود که در زمینه املاک و مستغلات اتفاق میافتد، مانند:
- جعل اسناد ملکی : جعل سند مالکیت یا سایر اسناد مربوط به ملک.
- کلاهبرداری ملکی : کلاهبرداری در معاملات ملکی.
- خیانت در امانت : خیانت در امانت در مورد اموال و اسناد ملکی.
مرجع صالح برای رسیدگی به دعاوی ملکی:
مرجع صالح برای رسیدگی به دعاوی ملکی، با توجه به نوع دعوا و خواسته خواهان، متفاوت خواهد بود. برخی از دعاوی ملکی در دادگاههای عمومی حقوقی، برخی در دادگاههای کیفری و برخی در شوراهای حل اختلاف یا هیات های ادارات ثبت اسناد و املاک و ... رسیدگی میشوند.
نکاتی در خصوص دعاوی ملکی:
- قبل از هر گونه اقدام حقوقی، حتماً با یک وکیل ملکی مجرب مشورت کنید.
- در تنظیم و امضای قراردادهای ملکی دقت کافی را داشته باشید.
- مدارک و مستندات مربوط به املاک و مستغلات خود را به طور صحیح و امن نگهداری کنید.
- در صورت بروز هر گونه اختلاف ملکی، در اسرع وقت با مشاوره یک وکیل ملکی به مراجع قضایی یا شوراهای حل اختلاف مراجعه نمایید.
همچنین برای آگاهی بیشتر می توانید مقالات مرتبط با دعاوی املاک مانند :
و بسیاری مقالات دیگر را در بخش بلاگ سایت مطالعه نمایید.
عناوینی دیگر از دعاوی ملکی
مالکیت عبارت است از اختیار و تسلط قانونی شخص بر اشیاء یا اموال. قوانین ملکی به 11 عنوان تقسیم می شود که ما در اینجا به صورت خلاصه به بررسی این 11 مورد می پردازیم.
- وقف
- فروش ملک مشاعی
- الزام به تنظیم سند رسمی
- دستور تخلیه
- دعاوی شهرداری
- حق کسب و پیشه
- اثبات مالکیت
- خلع ید و تخلیه
- تصرف عدوانی
- سرقفلی
- قوانین آپارتمان ها
اگر در مورد این موضوع نیاز به راهنمایی بیشتری دارید کافیست با ما تماس بگیرید تا همکاران ما در
«دفتر وکالت و مشاوره حقوقی دکتر روحیان» در کوتاهترین زمان، کاربردی ترین و بهترین مشاوره تخصصی را به شما ارائه نمایند.
وقف
فرهنگ وقف یکی از سنت های حسنه اسلامی می باشد. وقف انواع مختلفی دارد :
- وقف خاص: استفاده کنندگان از موقوفه، اشخاص، اقشار یا گروه خاصی اند، همانند وقف مالی که برای استادان یا دانشجویان یک دانشگاه خاص یا دانش آموزان یک مدرسه مشخص است.
- وقف عام: استفادهکنندگان از آن مال موقوفه، شخص یا گروه خاصی نیستند بلکه وقف برای مصلحت عموم، مانند مساجد، بیمارستانها یا مردم یک شهر است.
فروش ملک مشاعی
ملک مشاع، ملکی است که بین دو یا چند نفر مشترک باشد. به این حالت در اصطلاح حقوقی اشاعه می گویند. به این معنی که هر ذره از ملک متعلق به همه شرکا می باشد.
برای فروش ملک مشاع ابتدا بایستی نسبت به بررسی امکان تقسیم ملک مشاع اقدام نمود. در شرایطی که ملک قابلیت تقسیم را داشته باشد، شرکا می توانند تقاضای تقسیم نموده و پس از طی مراتب، اقدام به فروش ملک نمایند.
الزام به تنظیم سند رسمی
یکی از دعاوی ملکی که در دادگستری زیاد مشاهده می کنیم، دعوای الزام به تنظیم سند رسمی می باشد، که معمولا به دلیل عدم پایبندی فروشنده در معامله به تعهدات خود مبنی بر تنظیم سند رسمی به نام خریدار پیش می آید، که اصولا دلیل آن بالا رفتن ارزش ملک در فاصله زمانی انجام معامله و تنظیم سند می باشد.
دستور تخلیه
اول از هرچیز بهتر است بدانید که دستور تخلیه با حکم تخلیه متفاوت است. برای تخلیه ملکی که اجاره نامه آن به صورت عادی تنظیم شده و مدت اجاره نیز به پایان رسیده باشد، یکی از این دو حالت پیش می آید:
- درخواست دستور تخلیه
- دادخواست حکم تخلیه
دعاوی شهرداری
شکایت از شهرداری ها، موضوع و محور درصد قابل توجهی از پرونده ها و دعاوی تشکیل شده در مراجع قضایی از جمله دیوان عدالت اداری است.
حق کسب و پیشه
حق کسب و پیشه و تجارت حقی است که به طور تدریجی و به مرور زمان برای مستأجر محل کسب و پیشه و تجارت به وجود می آید.
اثبات مالکیت
در خصوص دعاوی مالکیت، اگر ملکی در اداره ثبت اسناد و املاک به صورت رسمی ثبت نشده باشد، معلوم است که سند رسمی نیز ندارد. اگر هم در مورد مالکیت اینگونه املاک اختلافی هم ایجاد شود و شخصی که آن را خریده و یا به نحو دیگری تملک نموده، بخواهد مالکیت مالکیت خود را اثبات نماید، لازم است دعوایی را با خواسته ی اثبات مالکیت خویش در دادگاه حقوقی مطرح نماید.
خلع ید و تخلیه
خلع ید عنوان دعوایی است که مالک یک مال غیرمنقول مانند خانه، مغازه یا زمین، علیه متصرف غیرقانونی مال خود اقامه میکند و از دادگاه میخواهد که به روند تصرف غیرمجاز متصرف پایان بخشیده و ملک او را از تصرف او خارج کرده و تحویل او بدهد.
تصرف عدوانی
اگر کسی در ملکی که شما سابقاً تصرف داشتید از تصرف شما خارج کند شما می توانید علیه او هم دعوای تصرف عدوانی اقامه کنید و هم شکایت کیفری مبنی بر تصرف عدوانی بنمایید.
سرقفلی
سرقفلی حقی است که قانونگذار برای مستاجران اماکن تجاری در نظر گرفته بود تا از آنها به نحوی ویژه حمایت کرده باشد. سرقفلی فقط برای اماکن تجاری استفاده می شود.
قوانین آپارتمان ها
آپارتمان عبارتست از يك واحد مستقل در ساختمان چند طبقه كه از آن براي سكونت يا جهت كسب و پيشه استفاده ميشود.
چه کسانی می توانند دعاوی ملکی را مطرح نمایند؟
بر اساس قوانین ایران فقط اشخاص ذینفع یا وکیل دادگستری آنها یا نماینده قانونی آنها (مانند مدیرعامل شرکت) می توانند در محاکم دادگستری طرح دعوا کنند. پس همانطور که ملاحظه می شود برخلاف تصورات عامه، وکیل محضری یا دیگران، امکان طرح دعوا و پیگیری پرونده های شما را ندارند. به همین جهت هموطنان گرامی خارج از ایران برای تشکیل پرونده قضایی و پیگیری تا حصول نتیجه، انتخابی ندارند جز اینکه شخصا به ایران مراجعه نمایند یا از طریق وکیل متخصص در پرونده های ملکی اقدام نمایند. خوب است بدانید که با امکانات مجازی فعلی، برای اعطای وکالت به وکیل دادگستری، همانند گذشته مراجعه حضوری به دفاتر وکلا ضروری نیست. کافی است پس از ثبت نام در سامانه عدلیران قوه قضاییه که در حال حاضر برای ایرانیان خارج از کشور نیز فعال و در دسترس می باشد، از طریق برنامه های مجازی با وکیل مورد اعتمادتان مذاکره نموده و شخصا یا توسط وکیل محضری که در ایران دارید با وکیل دادگستری مدنظرتان قرارداد وکالت را تنظیم نموده و کارتان را شروع کنید. اما این تمام ماجرا نیست، بلکه آنچه روند پرونده و نتیجه کار را تا حدودی قابل پیش بینی می نماید، سپردن کار به وکیل متخصص در دعاوی ملکی است. جدای از فراوانی موضوعات حقوقی، پیچیدگی هر یک از این موضوعات خود امر مهم دیگری است که مراجعه به وکیل متخصصی که به صورت متمرکز بر روی این پرونده ها فعالیت می کند را بیش از پیش ضروری می نماید.
چرا ما ...
این مطالب تنها مختصری از مفاهیم و اطلاعات فراوانی است که پیرامون دعاوی ملکی با آن مواجهیم. بایستی بپذیریم که هر یک از موضوعات حقوقی، دریایی از مطالب، فرضیه ها و احتمالات را با خود به همراه دارد که در یک پرونده ممکن است بسیاری از آنها رخ دهد به همین جهت است که برای هر موضوع باید به وکیل با تجربه و متخصص در آن زمینه مراجعه نمود. آنچه که نقش و تاثیر وکیل متخصص را در حصول نتیجه مورد نظر ملموس تر می کند، توانمندی وی در بررسی شرایط، پیش بینی روند پرونده و اتخاذ بهترین تصمیم و ارائه لوایح و دفاعیات مفید و به موقع، برای کسب نتیجه است. دعاوی ملکی از جمله دعاوی مهم و پیچیده در نظام حقوقی ایران هستند. با توجه به تنوع و پیچیدگی این دعاوی، وکیل ملکی میتواند نقش بسیار مهمی در حل و فصل آنها ایفا کند و بنابر تمام دلایلی که بیان گردید، اقامه دعاوی ملکی بهتر است توسط وکیل متخصص در امور ملکی انجام شود تا با توانایی و تجربه کافی، نتیجه مطلوب حاصل شود. بسیاری از مراجعین محترم دادگستری به دلیل عدم برخورداری از دانش حداقلی حقوقی، پس از سالها رفت و آمد و پرداخت هزینه های فراوان نه تنها نتیجه ای نگرفته اند، بلکه امکان طرح مجدد پرونده را برای همیشه از دست داده اند. ما و همکاران مان در «دفتر داوری و وکالت دکتر روحیان» به پشتوانه تجربه فراوان در زمینه پذیرش وکالت و پیشبرد پرونده های ملکی هموطنان عزیز خارج از ایران این اطمینان را می دهیم که به بهترین شکل ممکن دعاوی شما را پیگیری نموده و تا حصول نتیجه به سرانجام برسانیم.